

Agenda Yale Center for Clinical Investigation Robert S. Sherwin YCCI All Scholar Day

Friday, June 13, 2025 The Anlyan Center (TAC) Auditorium

8:30 AM - 9:00 AM	30 min.	Breakfast and Registration
9:00 AM - 9:15 AM	15 min.	Welcome and Introduction Brian R. Smith, MD Deputy Dean for Scientific Affairs (Clinical Departments) MPI, Yale Clinical and Translational Science Award (CTSA)
9:15 AM - 9:25 AM	10 min.	Tribute to Bob Sherwin Raimund Herzog, MD, MHS Associate Professor Department of Medicine (Endocrinology), Yale School of Medicine
9:25 AM - 10:25 AM	60 min.	Keynote Presentation Reprogram, Repair, Regenerate: Lessons Learned in the Pursuit of New Therapies Darrell Kotton, MD David C. Seldin Professor of Medicine Director of Center for Regenerative Medicine Boston University Chobanian and Avedisian School of Medicine
10:25 AM - 10:40 AM	15 min.	I-carnitine Drives Pyrin Inflammasome Activation Through Mevalonate Inhibition Eric Elliot, MD, PhD KL2 Junior Faculty Scholar Instructor in Medicine (Infectious Diseases) Yale School of Medicine
10:40 AM - 10:55 AM	15 min.	Break
10:55 AM - 11:10 AM	15 min.	Implementing Accelerated Resolution Therapy (ART) to Improve Sleep and Post Traumatic Stress (PTSD) Symptoms Among Black People Living with HIV Uzoji Nwanaji-Enwerem, PhD UL1 Diversity Scholar Lecturer Yale School of Nursing
11:10 AM - 11:25 AM	15 min.	Correlation Between Neighborhood- and Patient-Level Socioecological Determinants of Health Assessed Before Elective Major Surgery Kurt Schultz, MD

IMP PhD Student Resident in Surgery Yale School of Medicine

Friday, June 13, 2025, continued

11:25 AM - 11:40 AM 15 min. Investigating the Impact of Common and Rare Variants on the Risk for

Body-focused Repetitive Behavior Disorders

Sam Greenspun

TL1 Predoctoral Trainee

PhD Candidate in Translational Biomedicine Yale Child Study Center, Yale School of Medicine

11:40 AM - 12:25 PM 45 min. How Experience and Science are Rewriting the Script for Learning Disorders

Jeffrey Gruen, MD

Professor, Departments of Pediatrics and of Genetics Director, Yale Program for Learning Disability Research

Yale School of Medicine

12:25 PM – 12:35 PM 10 min. Closing: YCCI Educational Leadership

Eugene Shapiro, MD

Professor of Pediatrics (Neonatology) and of Epidemiology

Vice Chair for Research, Department of Pediatrics, Yale School of Medicine

Deputy Director, Investigative Medicine PhD Program

Co-Director of Education, Yale Center for Clinical Investigation

Lloyd G. Cantley, MD

C. N. H. Long Professor of Medicine (Nephrology) and Professor of Cellular

and Molecular Physiology, Yale School of Medicine

Vice Chair, Research

Co-Director of Education, Yale Center for Clinical Investigation

E. Jennifer Edelman, MD, MHS, AAHIVS

Professor, Yale Schools of Medicine and Public Health

Co-Director of Education, Yale Center for Clinical Investigation

Chyrell Bellamy, MSW, PhD

Professor of Psychiatry, Yale School of Medicine

Director, Yale Program for Recovery and Community Health

Associate Director of Educational Programs, Yale Center for Clinical

Investigation

12:35 PM – 2:05 PM 1.5 hr. Lunch and Poster session